STEREO AKT:
Védett férfiak
 kertje
bemutató: 2018. február 26-27., Jurányi Ház

“Szexrabszolga lett a 2008-as Évad Férfi Táncosa”
“A tinilányok elektrosokkal büntették a 40 éves ex-műugrót”
“Bugyival fojtogattak és pórázon vezettek egy héten át egy budapesti férfit”
“A bíróság felmentette a bujálkodó tiniket.”


Három fiatal színésznő egy nem mindennapi erőszakos bűncselekményről készít előadást. Férfiakat castingolnak, hogy főszereplőt találjanak a történetükhöz, ám a próbafolyamat közben kicsúszik a kezükből az irányítás, és kiderül, hogy ártatlannak tűnő színházi kísérletük valódi veszélyeket rejt.

A Védett férfiak kertjében eredeti közegében figyelhetünk meg egy ökoszisztémát, ahol a hatalmi berendezkedés, valamint a férfi és női társadalmi szerepek szokatlan formákat öltenek; valamint közvetlen közelből lehetünk szemtanúi egy színházi próbafolyamat ellentmondásos és érzékeny mozzanatainak.

 

Szereplők: Cuhorka Emese, Julia Jakubowska, Kőszegi Mária, Szász Dániel,
valamint
 Borzai Tibor, Gresó Lénárd, Györe András, Hárs György Péter, Kőmíves Sándor, Kraszny Attila, Nyomárkay Zsigmond, Sebestény Jakab, Tárnoki Tamás, Ulics Balázs, Uray Gergő

zene: Bartha Márk
látvány: Oláh Tímea
dramaturg: Thury Gábor
dalszövegek: Kemény Zsófi

technikai vezető: Jankó Mátyás
konzulens: Oltai Kata, Mérő Vera
produkciós asszisztens: Kabdebon Dominik
önkéntes koordinátor: Tési Dóra
kommunikáció: Hollós Zsófia

producer: Schőn Edina
rendező: Boross Martin


Produkciós Partner: FÜGE Produkció
Szakmai partner: Amnesty International Magyarország

Támogatók: Emberi Erőforrások Minisztériuma, Budapest Főváros Önkormányzata, BVA - Budapesti Városarculati Nonprofit Kft., Staféta, Füge Produkció, Nemzeti Kulturális Alap, Sín Kulturális Központ, Artus Stúdió

A produkció a Budapest Főváros Önkormányzata által meghirdetett Staféta program keretében valósult meg.

VEDETTFERFIAK_image_kep_lowres.jpg

STEREO AKT:
garden of the Protected Men

premiere: february, 2018, Jurányi House

Why are there no female dictators? - this is the question posed by the fictive socio-artistic experiment, revealed to the audience. Men exhibited in vitrines tell their stories about everyday sexism, humiliating situations, harassment - however, this absurd showcase reverses male and female roles, and portrays an oppressive matriarchal society and its victims.

The experiment is led by three actresses who model the alternative reality using theatrical means. The performance is inspired by The virility factor by Robert Merle, and mixes documentary and fiction to put questions of social relations, power positions and gender inequalities into new perspective.


A darab írásához olyan valós, személyes történeteket keresünk, amelyeket sokan átélnek nap mint nap, mégis csak akkor vesszük észre, amikor már áldozataivá válunk – de előfordul, hogy akkor sem.
Ha te is segítenéd, hogy még láthatóbb legyen a nemek közti megkülönböztetés problémája, és árnyaltabb a párbeszéd, oszd meg velünk egy történeted!
A történeteket - névvel, vagy név nélkül - emaiben várjuk a tortenet@stereoakt.hu címre december 5-ig, illetve a Jurányi Ház földszintjén elhelyezett Védett Férfiak vitrinben papíron is bedobhatók egy erre a célra szolgálópostaládába.


felhivas_vedett_ferfiak.jpg

!!STATISZTÁKAT KERESÜNK!!

A STEREO AKT férfi statisztákat keres készülőben lévő, Védett férfiak c. produkciójához rövid, szöveges (10-20 mondatos) szerepre.

Ha elmúltál 18 éves, és van kedved Magyarország egyik legprogresszívebb  független társulatának workshopjában résztvenni, majd az előadásában szerepelni, akkor küldd el jelentkezésedet a vedettferfiak@stereoakt.hu e-mail címre december 19.-ig.

A Védett férfiak témája a nemek közti egyenlőtlenség, valamint a hatalmi pozíciók természete.

Mindenféle korú, alkatú és hátterű férfi jelentkezését várjuk. Jelentkezni fényképpel és pár mondatos bemutatkozással kíséretében lehet.

- Workshop: január 24. és 28. között, a jelentkezők elfoglaltságaival egyeztetve
- Főpróba időszak: február 20.-tól 25.-ig. Ezen a héten reggeli és esti próbákra is lehet számítani, a szereplők anyagi kompenzációban részesülnek.
- Előadások: 2018. Február 26., 27.

Az érdeklődőknek a jelentkezéseket követően részletes információkkal szolgálunk.